maanantai 14. lokakuuta 2013

Pacific Rim: Pääosassa Charlie Hunnamin rintalihakset

Pacific Rim –  Hyökkäys Maahan (Hetkinen, eikö sen pitäisi olla hyökkäys MaaSTA?) oli ensimmäinen Filmifriikkien yhdessä katsoma elokuva, ja ellei tästä muuta voi sanoa, niin ainakin saimme hyvä naurut.

Juoni:   


Merenpohjassa on reikä toiseen ulottuvuuteen tai mahdollisesti syvemmälle maahan sisään, jossa asuu dinosauruksia, jotka päättävät räpiköidä ylös merestä tuhoamaan kaikki maapallon suurimmat kaupungit. Ihmiskunnan ainoa toivo ovat Jäegereiksi kutsutut robootit, jotka mukiloivat nämä Kaijut hengiltä. Kyllä, tämä on  leffan juoni. For realz.

Okei, on siinä myös komea herra nimeltä Reigleig. Hän on pilotti, joka ohjailee Jäeger(meister)reita veljensä kanssa, kunnes tehtävä menee päin prinkkalaa ja veli heittää veivinsä. Tästä suivaantuneena Reigleigh, jonka pitäisi olla superjulkkis, lähtee incognito öljylautalle töihin 30 sekunniksi, kunnes hänet välipakolla haetaan viimeiseen Kaiju-tappeluun, ennen kuin roboottiprojekti kuopataan lopullisesti. 


Näyttelijät:


Pääosassa nähdään Queer as Folk ja Sons of Anarchy -sarjoja tähdittänyt Charlie Hunnam, joka on aikuisten oikeasti hyvä näyttelijä, mutta ikävä kyllä tässä elokuvassa hänen ainoa tehtävänsä on näyttää komealta. Ja sen hän tekee hyvin! Toinen valkokangasta kaunistava elementti on näyttelijätär Rinko Kikuchi jonka ainoa tehtävä näyttäisi olevan surullinen bambi-tuijotus. Ja sen hän tekee hyvin!

En odottanut leffalta mitään. Odotin vain, että näen Charlie Hunnamin ilman paitaa. Mutta siihenkin meni yli viisi minuuttia. Jäi vähän huijattu olo. - Silja

 

Tuomio: 2 Spockia

 
Guillermo del Toro, mitä helvettiä? Ensinnäkin päädyit tämän actionkliseehörhöilyn takia Yliarvostetuimmat ohjaajat -listamme kärkeen ja toiseksi: mitä helvettiä? Mille vessapaperinpalaselle Pacific Rimin juoni on rustattu känni-illan päätteeksi omahyväisyyden puuskassa? Ja miksei sitä paperia heitetty roskiin?

Tässä leffassa on yksinkertaisesti menty siitä mistä aita on matalin. Voisin hamaan tulevaisuuteen haukkua George Lucasia siitä miten hän pistää erikoistehosteet tarinan ja henkilöhahmojen edelle, mutta tämä leffa vei kyllä potin! Lisäksi del Toro on keskittynyt typeriin ja täysin turhiin yksityiskohtiin niin suurella innolla, että unohtaa elokuvanteon peruspalikat. Älä hemmetti sentään nimeä jokaista Kaijua erikseen, jos et edes viitsi luoda leffan hahmoille persoonallisuutta!

Elokuvassa on kaksi toisiaan tuijottelevaa päähenkilöä, joiden välillä ei ole hi-tus-ta-kaan kemiaa. Ei yhtään. Nolla prosenttia. Zero. Lisäksi elokuvassa on huutava musta mies, kaksi yliammuttua tiedemiestä, isä-poika-koira-tiimi ja blondi venäläispari. Siinä se. Mitään muuta sanottavaa näistä pahvisista hahmoista ei ole.

Juoni sisältää käsittämättömiä aukkoja ja epäloogisuuuksia, haukotuttavaa tiedediipadaapa, typerää, kliseistä dialogia sekä roppakaupalla tarpeetonta tilpehööriä. Toistan: miksi jokaisella turpaanvedetyllä Kaijulla täytyy olla oma nimi?

Pacific Rim oli niin kökkö, että luulimme sen perustuvan videopeliin ja olimme valmiit antamaan hetkellisesti anteeksi sen sekavuuden ja kliseisyyden. Ja pahinta oli, että koko älyttömyys otti itsensä niin tosissaan, että sen katsominen oli vuoroin huvittavaa, vuoroin vaivaannuttavaa. Tuomio: kaksi Spockia.


  
+  Charlie Hunnamin rintalihakset, joiden roolisuoritus oli täydellinen
+  Erikoistehosteet ja action-kohtaukset
+  Leffa ei kestänyt kolmea tuntia
+  Vahingonilo, jota tämä leffa meissä synnytti
+  Tämä ei ole paskin leffa, jonka olemme nähneet

–  Lähes kaikki leffassa
–  Olematon juoni
–  Karikatyyriset hahmot (varsinkin karmea bambi)
–  Päähenkilöiden välinen kemia – missä se oli? 


1 kommentti:

  1. Mutta mikä onkaan paskin leffa, minkä olette nähneet?

    VastaaPoista